Om oss

Vi vill leverera en bestående viktminskning där vi visar vägen den första och mest kritiska perioden.​

Vilka vi är

Viktkliniken – Din partner på vägen till en hälsosammare och mer balanserad livsstil. Vår klinik erbjuder en omfattande och personlig väg till vikthantering och välmående. Vårt dedikerade team inom medicin, kost, motivation och KBT-terapi arbetar tillsammans med dig för att ge dig de verktyg och stöd du behöver för att nå dina hälsomål.

Vår moderna anläggning i Föllinge, med över 2 000 kvm utrymme och 36 rum, skapar en inspirerande och samtidigt intim miljö. Här kan du uppleva den fantastiska gruppdynamiken som uppkommer när likasinnade individer arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Vi är fast beslutna att ge dig en meningsfull och långvarig hälsoförbättring som håller. Välkommen till Viktkliniken – din väg till ett bättre liv.

Vad vi gör och…

På Viktkliniken har vi en helhetssyn på hälsa som sträcker sig bortom enbart viktminskning. Vi strävar efter att hjälpa dig skapa en varaktig och hållbar inställning till både din fysiska och mentala hälsa. Vi förstår att varje individ är unik och utgår därför från din nuvarande hälsa och dina individuella förutsättningar.

Vi arbetar tillsammans med dig för att implementera hållbara beteendeförändringar som rör träning och kost, så att det passar just dig. Vi prioriterar även den mentala och känslomässiga utvecklingen, eftersom vi tror att ett starkt sinne är lika viktigt som en stark kropp. Vi ser dig som hel människa och stödjer dig på vägen att vara snäll och långsiktig gentemot dig själv. Välkommen till Viktkliniken, där din hälsa och ditt välbefinnande är vår prioritet.

…hur vi gör det

På Viktkliniken erbjuder vi en skräddarsydd och holistisk strategi för hälsa och välmående. Vår individuella kostplan är utformad för att passa dina unika behov och mål. Vi tror på att kunskap är nyckeln till långsiktiga förändringar, så våra föreläsningar om kost och näring ger dig insikter om vad som är bäst för din kropp och hjärna.

För att stärka din mentala hälsa erbjuder vi mental coaching och motiverande samtal. Vi tror att ett starkt sinne är lika viktigt som en stark kropp. Vårt dagliga schema kombinerar hög- och lågintensiv fysisk aktivitet, inklusive gruppträning, gympass, promenader, simning, och yoga, som anpassas efter dina individuella förutsättningar.

Vår praktiska matlagning ger dig färdigheter och självförtroende att göra hälsosamma val i köket. Hos Viktkliniken ger vi dig de bästa möjliga förutsättningarna att nå och upprätthålla dina uppsatta mål för en hälsosammare och mer balanserad livsstil. Välkommen till ett bättre du.

För att du som deltagare ska kunna få ut det mesta av din vistelse har vi valt att skapa en miljö som främjar ditt välmående. Vi har tagit bort störande element som kan trigga oönskade beteendemönster i din vardag, såsom sockerrika livsmedel och osund mat. Vi begränsar användningen av telefoner, sociala medier, och nyhetssändningar på TV.
På så vis kan du fokusera på att uppnå dina mål och verkligen tillgodogöra dig tiden hos oss utan distraktioner.

Våra deltagare

På Viktkliniken har vi ingen diskriminering när det gäller vikt eller ålder. Vi öppnar våra dörrar för alla som vill förbättra sin hälsa och livskvalitet, oavsett var du befinner dig på din väg mot välmående. Vår filosofi är att varje individ är unik, och vi är här för att guida dig mot dina personliga hälsomål.

Våra behandlingar har visat sig ha en betydande inverkan på en rad hälsoproblem, inklusive övervikt, högt blodtryck, Typ-2 diabetes, artros, smärta, utmattning, inflammationer och utmattningssymptom. Vi är engagerade i att hjälpa dig att uppnå en bättre hälsa och livskvalitet, oavsett var du är i din hälsoresa. Välkommen att ta kontakt med oss när du är redo att göra en positiv förändring i ditt liv.

Föllinge

Vi gör det tillsammans

Redo att ta nästa steg i din viktresa?

Riktiga människor. riktiga lösningar.

Möt hälsoteamet som hjälper dig med professionell viktnedgång

Kasper

Kasper

Viktcoach, KBT- Terapeut
Behandlare med erfarenhet av individuella samtal och beteendeförändring.
Brinner för träning och kost.

Mattias

Mattias

Viktcoach, Grundare
Behandlare med erfarenhet inom beroende och motivation. Utbildad kock med bra koll på råvaror och smaksättning.
Brinner för förändringsarbete.
Mia

Mia

Assisterande viktcoach
Undersköterska. Tidigare deltagare som idag är husets alltiallo och fixare. Riggar träningspass, inköp och transporter.

Liwa

Yogainstruktör
Hjälper deltagarna att slappna av och återhämta kropp och själ efter tuffa fyspass.
Har ett helhetsperspektiv på kropp och själ.

Anna

Viktcoach
Utbildad lärare. Tidigare deltagare.
Bidrar med många tips och tricks för att få till rätt träning och kost. Energi så det blir över.

Dr Oscar/ Dr Simon

Läkare
Våra erfarna läkare.
När de inte är hos oss på Viktkliniken, driver de tillsammans Jämtlands mest omtyckta vårdcentral.

Johanna

Dietist
Dietist som även har ett fokus på det mentala. Brinner för människor i förändring. Gillar ett hälsosamt liv med mycket rörelse.

Mer en än hälsoklinik.

Här finns vårdcentral, simhall och andra servicefunktioner som bibliotek, livsmedelsbutik och bensinstation. Viktklinikens anläggning har 36 boenderum med egen dusch och toalett. Gemensamhetsutrymmen som tvättstugor, idrottshall, gym, utbildningskök och matsal. Möjlighet finns till extratjänster som fotvård och massage.