Om Viktkliniken

viktkliniken

I natursköna Föllinge ovanför Östersund ligger Jämtlands Viktklinik. Här finns vårdcentral, simhall och andra servicefunktioner som livsmedelsbutik och bensinstation. Kliniken har 36 boenderum med egen dusch och toalett. Gemensamhetsutrymmen som tvättstuga, gymnastikhall, gym, utbildningskök och matsal. Du bäddar själv din egen säng och städar ditt rum. Sängkläder ingår. 
Grundarna av Jämtlands Viktklinik har själva burit på en stor övervikt och är rungande överens om en sak. En viktresa är en mental resa, individen måste ”lagas” inne i huvudet samtidigt som problemet attackeras på utsidan. Det är hjärnan som skickar ut handen efter en kaka, inget annat. Det beteendet måste ändras och befästas.
Många aktörer såväl landsting som privata ser lösningen på ett viktproblem genom att lägga individen på ett operationsbord. Gastric bypass eller Gastric Sleeve är två vanliga metoder. Allt för många som genomgår dessa procedurer följer sedan inte anvisningarna efteråt och överäter och tvingar i kroppen mat trots det opererade fysiska hindret.
Vi vill leverera en bestående viktminskning baserat på en total livsstilsförändring där vi visar vägen den första och mest kritiska perioden. Sedan är det alltid en egen resa man måste fortsätta själv, ute i det verkliga livet. Det kommer finnas prövningar, frestelser, bakslag och hinder genom denna resa men vi kommer göra allt inom ramen för konceptet för att ge ett så bra stöd som möjligt för ett varaktigt resultat och välmående. 

Fysisk aktivitet och viktminskning kan komplettera eller ersätta läkemedel. Risken för flera sjukdomar och problem kan minskas:

  • Hjärt-kärlsjukdomar, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt, stroke.
  • Metabola sjukdomar, till exempel typ 2 diabetes och fetma.
  • Cancer, till exempel tjocktarmscancer och bröstcancer.
  • Fall och benbrott, till exempel höftfraktur.
  • Ryggproblem.
  • Psykisk ohälsa, till exempel demens och depression.

Våra program går att delbetala med vår finansieringspartner Medical Finance.

Viktklinik
viktklinik
Viktklinikens entré
viktklinik
Ett av klinikens rum med egen dusch och toalett
viktklinik
Klienterna lagar mat med vår dietist Johanna
viktklinik
Gratinerad kalkon
viktklinik
En av våra utflykter i naturen
viktklinik
Mat lagad i naturen smakar alltid bäst

Vill du veta mer om Viktkliniken?

Kontakta oss redan idag!